Babacuccok műanyag nélkül 1.

Alapvetően a gyermek étkezési eszközeit szerettem volna lecserélni, azt előre láttam, hogy a játékok esetében esély sincs, mert legtöbbet ajándékba kaptuk. Nem vagyok híve annak, hogy trendi, zöld cuccokra lecseréljük a meglévő, jól működő holminkat, de amikor azt vettem észre, hogy az asszisztens apró fogai kikezdik a műanyagkanalat, csőrös poharat, akkor mégis úgy döntöttem, hogy más alternatívák felé nézek.

 baba mama műanyagmentes

Az első lépés az volt, hogy összetereltem a műanyag cuccokat, és szépen feltettem egy Facebook csoportba, pár napon belül az egész elkelt. Egyetlen műanyag kulacsot tartottunk meg a praktikum kedvéért, mert a babakocsiban menet közben nehéz üvegpohárból itatni a gyereket.

Na, de mit mivel helyettesíthetnék?! Legelőször otthon kezdtem el "bevásárolni", és nem a neten böngésztem a webshopok kínálatát. A tálkák helyett kerámia muffin-formát használtunk, ami pont egy babaadagnyi ételt bírt el (akkor :)). Pohárként kis üvegpoharat kapott a csaj, és evőeszköznek meg sima fém kanalat. És mit ad isten, semmi baja nem lett! Nem is értem ezt a műanyag kanál használatot.

baba mama műanyagmentes hulladékmentes

Ha elmegyünk otthonról kis befőttes üvegekben viszem az uzsonnát, sőt a maradékokat is ilyenekben tárolom a hűtőben.

Persze, ahogy cseperedett, és elkezdődött a dobálós korszak, a műanyagmentes étkezés egyre nagyobb kihívásokat jelentett. Egy barátnőm javaslatára játszottunk célba-dobálósat, amikor labdákkal és egyéb nem törékeny cuccokkal próbáltuk letudni ezt, több kevesebb sikerrel.

baba mama műanyagmentes hulladékmentes zero waste

Meg voltam győződve, hogy találok rozsdamentes acél tálkákat, poharat. De itthon akkor mégsem találtam, külföldön pedig marha drága, és a szállítással sem szerettem volna növelni az ökológiai lábnyomunkat. Találtam viszont egy kis pohárkészletet, helyes tokban árulta egy webáruház. A képeken úgy látszott, hogy pont babaméret, gondoltam, szuper lesz. A férjem hozta el, és amikor kibontottuk, nagyot nevettünk, mert sikerült egy felespohár készletet beszereznem a gyereknek.

Aztán egy háztartási boltban mégis sikerült kicsi fémpoharat szerezni, és ezek a helyes kis színes törölközők a szalvétái (a mai napig).

 textilszalvéta, fém pohár, rozsdamentes acél, műanyagmentes