Hajmosás hulladékszegényen

Ha hulladékmentesen szeretnénk hajat mosni, ma már elég sok lehetőség áll rendelkezésre. Készíthetjük magunknak a sampont, használhatunk szódabikarbónát vagy rozslisztet, vagy semmit (lásd. No poo módszer)!

Fontos megjegyezni, hogy a fejbőr is hasonlóan viselkedik, mint a bőrünk, minél többet mossuk, annál zsírosabb lesz, mert azt üzenjük a testünknek, hogy több természetes olajt termeljen. Ráadásul a bolti samponok nagyon erőszakosan távolítják el ezt a természetes ápoló olajréteget, ezért is érdemes valamilyen kíméletes módszert választani.

Na, de nekem mi vált be?

A kiindulási alap egy zsírosodó, pikkelysömörrel igen terhelt fejbőr ..., nem egyszerű na!  Szeretek ugyan mindenféle kencét kutyulni, de aminek nehéz beszerezni az összetevőit, annak nem állok neki.

Egy ideig az Olívia sampon-szappant használtam, de túl sok macera lett az ecetes öblítést, és teljesen random módon lett sprőd vagy éppen teljesen normális a hajam utána. Előnye, hogy helyi vállalkozás termékre, pálmaolaj-mentes, nincs benne állati összetevő, a papír csomagolás pedig szelektív kukába dobható.

sampon szappan

Forrás: https://www.olivianatural.hu

Aztán megjelentek a szilárd samponok, és rátaláltam a Fleur de lin termékére, ami abszolút szerelem lett! Majdnem egy éve használom, sőt a kislányunk haját is ezzel mossuk, és nemrég beválasztottuk a webshop új termékei közé is!

Előnyei:

- helyi vállalkozás, sőt vállalkozó anyuka terméke, aki nem mellesleg kozmetikus,

- papír csomagolás,

- jóval kevesebbszer kell megmosni a hajam (ha nem lenne a pszoriázis, szerintem 4-5 nap helyett 1 héten egyszer is elég lenne mosni, korábban 3 naponta kellett),

- nekem a korábbi két kör helyett egyszer is elég vele megmosni a hajam,

- és ebből következik, hogy nagyon sokáig elég,

- nem kell utána ecettel öblíteni,

- szuper összetevőkből készül!

Próbáljátok ki!