Rólunk

Nemes Iringó, a The Sorting Bags alapítója, tervezője vagyok

Fotó: Békési Anna

Fotó: Békési Anna

2015 őszén született meg a kislányunk, és ez a fordulópontot hozott az életünkbe és a fenntartható háztartásról való gondolkodásunkba is.

Nem szerettem volna visszatérjni az irodai lét világába. Sokféle ötletem volt, sokat tanultam és olvastam, aztán egyszer csak, amikor álltam az egyik nagy közértben a kasszánál, és végig néztem a futószalagon, megszámoltam, hogy hány nylonzacskót használok egy ilyen vásárlásnál. Nagyon elképedtem, mert eközben rengeteg mindenben környezettudatos vagyok, és amiben csak tudtunk már akkor környezetbarát dolgokat használtunk, mint a mosható pelenka.


Ekkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy mivel lehetne helyettesíteni a nylonzacskókat. Varrtam pár zsákot több méretben, aztán barátnőmmel elmentünk a piacra és kipróbáltuk, milyen így vásárolni. Nagyon jól fogadták, és dicsérték, hogy milyen szép, mert persze már akkor is volt rajtuk minta. Aztán a barátnőm is kért néhányat és közben még alakultak a méretek is, majd egyszer csak azt mondta, hogy „Te figyelj, ezzel valamit kell kezdeni!” Ekkor hasított belém a felismerés és láttam hozzá a munkához. Elkezdtem blogot vezetni és elkezdtem tervezni a zsákokat.


Fotó: Békési Anna

2015 őszén született a kislányom és akkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy hogyan tudnám elkerülni azt, hogy visszatérjek az irodai lét világába. Sokféle ötletem volt, sokat tanultam és olvastam, aztán egyszer csak, amikor álltam az egyik nagy közértben a kasszánál, és végig néztem a futószalagon, megszámoltam, hogy hány nylonzacskót használok egy ilyen vásárlásnál. Nagyon elképedtem, mert eközben rengeteg mindenben környezettudatos vagyok, és amiben csak tudtunk már akkor környezetbarát dolgokat használtunk, mint a mosható pelenka.

Ekkor kezdtem el kattogni azon, hogy mivel lehetne helyettesíteni a nylonzacskókat.  Varrtam pár zsákot több méretben, aztán barátnőmmel elmentünk a piacra és kipróbáltuk, milyen így vásárolni. Nagyon jól fogadták, és dicsérték, hogy milyen szép, mert persze már akkor is volt rajtuk minta. Aztán a barátnőm is kért néhányat és közben még alakultak a méretek is, majd egyszer csak azt mondta, hogy „Te figyelj, ezzel valamit kell kezdeni!” Ekkor hasított belém a felismerés és láttam hozzá a munkához. Elkezdtem blogot vezetni és elkezdtem tervezni a zsákokat.

A The Sorting Bags azért jött létre, hogy háztartásunkban csökkenthessük a műanyag tárgyak használatát, és ezáltal unokáin számára egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után.
A Cekker kollekció az egyszer használatos műanyag zacskók használata helyett ajánl környezetbarát és praktikus megoldást. A piacon vagy boltban zöldségeket, gyümölcsöket a vászonzsákba szortírozva leméretheted, a kosárból pedig egyből a hűtőbe, kamrába tehető az étel. Ezzel időt és hosszú távon pénzt spórolhatsz meg, mert kevesebbet kell pakolni és takarítani.
A Koffer kollekció a műanyag zacskók és egyéb tárolók használata helyett ajánl környezetbarát és praktikus megoldást. A vászonzsákok alkalmasak uzsonna, szendvics tárolására. Használhatod őket tisztasági csomagként vagy éppen tornacuccokhoz.
A mintákat úgy terveztük, hogy a zsákok különféle méretei könnyen megkülönböztethetőek legyenek, így egy nagy vászonszatyorból is könnyedén elő tudod húzni a megfelelő méretet.
A Kredenc kollekció darabjai a konyhai egyszer használatos eszközeit kívánja kiváltani környezettudatos megoldáskkal, a kollekció első darabja a hűtősapka a hűtőben használatos eldobható fóliákat teszi szükségtelenné, így segít a hulladékcsökkentésben.
A zsákok és tárolók egytől egyik kézzel készülnek, magyarországi üzemekben, nagyrészt helyi alapanyagokból.  Igyekszünk minél természetesebb anyagokat felhasználni, a gyártás és előállítás során a lassú, minőségi élet értéki mentén haladunk. Az újrahasznosítás mellett még fontosabbnak tartjuk a hulladékok termelésének csökkentését.

Rendeléssel kapcsolatban keress minket az alábbi elérhetőségeken: Telefon: + 36 30 700 40 47
E-mail: hello@thesortingbags.com
HA TOVÁBBI KÉRDÉSED VAGY KÉRÉSED, LENNE CSAK ÍRJ NEKÜNK AZ ALÁBBI ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL:
.